Goed om te weten

Hoe kan ik inschrijven? En tot wanneer?
De inschrijving voor zaterdag 15 september 2018 is geopend. Zorg dat je er op tijd bij bent! Schrijf je hier in door het kopen van een ticket, dat wijst zich vanzelf. Doe je samen met je ‘mates’ mee, schrijf je dan allemaal in 1 keer in dan weet je zeker dat je bij elkaar in dezelfde startgroep terecht komt. Let op: online inschrijven kan tot vrijdag 14 september 17:00 uur.

Wat is de minimum leeftijd?
De minimum leeftijd is 16 jaar. Let op: bij aanmelding voorafgaand aan de start wordt je verzocht om je identiteitsbewijs te laten zien. Je ouders / begeleiders zijn akkoord met je deelname indien je leeftijd < 18 jaar is. Ook als je ingeschreven bent door een ander (groepsinschrijving), dan is deze toestemming van toepassing alsook de legitimatieplicht.

Kan ik mijn vrienden en mijzelf in één keer inschrijven?
Nou en of! Je kunt jezelf en je vrienden tegelijkertijd inschrijven en direct betalen met iDEAL of CreditCard. Ben je met een groep groter dan 10 personen? Neem dan even contact met ons op via info@barrierrunboz.nl

Starttijden en startgroepen
Een startgroep bestaat uit maximaal 40 personen. Als je een ticket koopt, zie je de startgroepen (blokken) die nu geopend zijn. Schrijf je je met meerdere personen tegelijk in, dan weet je zeker dat je in dezelfde startgroep zit. Als er een startgroep vol is, verdwijnt hij vanzelf uit het keuzemenu. Dus elke 10 min start er een groep van 40 deelnemers.

Hoeveel kost een ticket?
Een ticket kost EUR 22,50. Er zijn geen afwijkende afstanden, korting acties, etc.
De volledige opbrengst van de ticketprijs gaat naar het goede doel. Kosten van ticketscript zijn voor rekening van de organisatie en worden gedekt door sponsoring. Het betreft dus een netto ticketprijs.
Tevens geeft een ticket recht op gratis gebruik van de bagagetent. Parkeren is gratis op de Boulevard, grenzend aan het evenemententerrein.
Tevens kun je foto’s na afloop gratis downloaden via onze website!

Hoe zit het parcours in elkaar?
Zie voor een routekaart de beschrijving op de site. De route bestaat uit een ronde rondom de wateren van de Binnenschelde. Deze route is voorzien van natuurlijke obstacles en geplaatste obstacles.
De route is iets minder dan 7,5 km.

Worden er foto’s gemaakt?
Natuurlijk worden tijdens de Barrier Run foto’s gemaakt. Deze zijn in de week na de Bergse Barrier Run te vinden op onze website en gratis te downloaden!

Parkeren
Er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig. De Boulevard bevat voldoende parkeerplaatsen of er kan in de nabije omgeving geparkeerd worden.

Kunnen de deelnemers hun spullen achterlaten?
Deelnemers kunnen gratis gebruik maken van de garderobe en de bagagetent!

Zijn er kleedkamers en lockers?
Er zijn geen kleedkamers aanwezig. Er is een bewaakte bagagetent waar iedere deelnemer gratis zijn tas kan opslaan.

Kan er gedoucht worden? En zijn er sanitaire voorzieningen?
Er zijn geen douches aanwezig, maar een frisse duik in het water van de Binnenschelde is natuurlijk mogelijk!
Er zijn bij de start- en finishplaats sanitaire voorzieningen geplaatst. Tevens kan gebruik gemaakt worden van de sanitaire voorzieningen van de plaatselijke horeca.

Is er een EHBO post aanwezig?
Voor de EHBO bij het evenement maken wij gebruik van de diensten van het Rode Kruis. Zij verzorgen de EHBO tijdens diverse sportevenementen in de regio. Er zijn verschillende bikers ingezet die snel ter plaatse kunnen zijn. De organisatie van de Bergse Barrier Run staan op alle punten rondom de route en staan in directe verbinding met de EHBO post.

Welke kleding en schoenen kan ik het beste aantrekken?
Om de finish van de Bergse Barrier Run te halen is het belangrijk dat je goede kleding en schoenen draagt. Het beste is om lagen te dragen. Uiteraard is het afhankelijk van het weer voor welk shirt en hoeveel lagen je kiest. Voor de benen is een tight handig omdat deze nauw om je benen sluit, zodat je niet ergens achter blijft haken. Ook het dragen van een niet te wijde en wat langere runningshort in prima. Om je te helpen bij de vele hindernissen is het goed als je schoenen aan hebt met veel profiel. Is dit je eerste run, trek dan lekker je hardloopschoenen aan. En vergeet niet, alles wordt ontzettend vies!

Is het meedoen aan de Bergse Barrier Run gevaarlijk?
Het is vereist om een zwemdiploma in bezit te hebben. Het parcours en de hindernissen zijn niet gevaarlijk maar het blijft natuurlijk een pittige uitdaging. Kleed je goed aan want de Bergse Barrier Run is door de modder, over het land en door het water. Meedoen is op eigen risico. Mocht er onverhoopt wat gebeuren, zijn er EHBO-ers beschikbaar voor hulpverlening. Kijk eventueel ook even bij de vraag over kledingadvies en het advies van de GGD.

Gaat het evenement altijd door?
Een stevige regenbui maakt de uitdaging alleen maar groter. Mocht er echt noodweer uitbreken dan kan de organisatie de wedstrijd tijdelijk stilleggen of zelfs annuleren. Ook bij onvoldoende deelname behoudt de organisatie zich het recht voor de wedstrijd te annuleren, het reeds betaalde inschrijfgeld zal dan uiteraard worden teruggestort.

Moet ik goed getraind zijn?
De Bergse Barrier Run is een run voor fun. Iedereen kan meedoen. Natuurlijk is het wel prettig als je in ieder geval een beetje sportief bent en uithoudingsvermogen hebt. Luister tijdens de run goed naar je eigen lichaam en geef het aan als het niet meer gaat (aan je loopvrienden of de EHBO).

Advies van de GGD
Deelname aan modderlopen of “obstacle runs” geeft elke deelnemer een verhoogd risico op het oplopen van een infectieziekte. Bij inname van water of contact met modder kunnen ziekmakende virussen en bacteriën binnenkomen. Mensen met afweerstoornissen en zwangere vrouwen worden afgeraden deel te nemen aan het evenement vanwege een hoger risico om ernstig ziek te worden. Het is belangrijk om in goede gezondheid aan de start te verschijnen. Bent u ziek op de dag van het evenement, doe dan niet mee. Indien de ziekte besmettelijk is kunnen andere deelnemers ook ziek worden.

Veiligheidstips:
– Houd je mond dicht op het moment dat je in het water of in de modder springt.
– Spoel je direct na het evenement schoon en droog je goed af.